Σπύρος Πολλάλης: Εμείς βάζουμε την γη, ο επενδυτής τα χρήματα

First published: 28th July 2011

Το χρονοδιάγραμμα της αξιοποίησης του «καλύτερου οικοπέδου της Ευρώπης» περιγράφει στο Capital.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικό Α.Ε. Σπύρος Πολλάλης. Όπως αναφέρει, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει προγραμματιστεί να δημοσιευθεί τον Σεπτέμβριο, ενώ υπολογίζεται ότι οι επενδυτές θα έχουν επιλεγεί αρχές του 2012.

Η ανάπλαση του Ελληνικού θα γίνει στα πρότυπα του Μονακό, απορρίπτονται αναπτύξεις ανάλογες αυτών που συναντώνται στη Ντόχα και το Κατάρ, ενώ η επένδυση θα πρέπει να είναι φιλική προς το περιβάλλον.

Ο κ. Πολλάλης τονίζει ότι η δημιουργία χώρων πρασίνου είναι ζωτικής σημασίας και ξεκαθαρίζει πως η αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου δεν θα στηριχθεί στο σχέδιο Αθεμπίγιο.

– Κύριε Πολλάλη, πότε θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό;

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα δημοσιευθεί τον Σεπτέμβριο και θα αφορά την ταυτόχρονη κατάρτιση του γενικού σχεδίου (master plan) και του business plan για την αξιοποίηση της  έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Οι υποψήφιοι θα διαθέτουν περίπου τρεις μήνες να καταθέσουν τις προσφορές τους και έως το τέλος του χρόνου-αρχές του 2012 θα πρέπει να βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τους επενδυτές.

– Ποιες προϋποθέσεις θα θέσετε στους υποψήφιους;

Η επένδυση να είναι φιλική προς το περιβάλλον, να εξυπηρετεί την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, να ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της Αθήνας, σε σχέση με τις υπόλοιπες μεσογειακές πρωτεύουσες, να αναδεικνύει το εγχώριο, άκρως αξιόλογο, ανθρώπινο δυναμικό και να αναπτυχθούν χρήσεις που θα στηρίζονται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ουσιαστικά, το Δημόσιο είναι συν-επενδυτής. Εμείς βάζουμε τη γη και ο επενδυτής τα χρήματα. Πρέπει να συμμετέχουμε στην αξιοποίηση του χώρου, αφενός για να βεβαιωνόμαστε ότι θα πραγματοποιούνται όσα έχουν συμφωνηθεί και αφετέρου για να εξασφαλίσουμε τα οφέλη του Δημοσίου σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

– Το Κατάρ εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για το έργο;

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.