Της… υπερωρίας στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης

First published: 14th December 2010

Την «φάμπρικα» των υπερωριών έχουν επινοήσει οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, εν προκειμένω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να αντισταθμίσουν την περικοπή των αποδοχών που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη (υπογράφτηκε στις 22 Νοεμβρίου και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης πρόσφατα) καθιερώνεται υπερωριακή εργασία για το προσωπικό της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης που θα απασχοληθεί στα συνεργεία 24ωρης βάσης για τον έλεγχο της προστασίας Περιβάλλοντος, της χωροταξίας, καθώς και τη διαπίστωση υγειονομικών, κτηνιατρικών και άλλων παραβάσεων. Η υπερωριακή εργασία των 16.940 ωρών αφορά το δεύτερο εξάμηνο του 2010 και θα κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο 100.000 ευρώ.

Το Capital.gr επικοινώνησε χθες με το γραφείο του Νομάρχη, ερευνώντας το «σκεπτικό» της έγκρισης επιπρόσθετων ωρών εργασίας το απόγευμα, τη νύχτα ή την Κυριακή. Ουδεμία απάντηση έλαβε, ενώ πέραν του πινγκ – πονγκ ευθυνών (ανάμεσα στα στελέχη του γραφείου του Νομάρχη και του γενικού γραμματέα, μεταξύ άλλων), ιδιαίτερης σημασιολογικής βαρύτητας είναι η απάντηση που δόθηκε από στέλεχος της Νομαρχίας που λόγω φόρτου εργασίας είχε… «ξεμείνει»: «Είναι και 14:30 η ώρα, μην περιμένετε να βρείτε κάποιον. Καλέστε καλύτερα αύριο»…

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.