Σημεία και τέρατα ανακάλυψε στα ΕΛΤΑ ο Λ. Ρακιντζής

Ταυτόχρονα αποσπάται η συμπερασματική πρόταση του συγγράμματος που επικαλείται ο κ. Σελέκος (απαγορεύονται οι εισφορές ή ενισχύσεις του εργατικού σωματείου, που προέρχονται από οποιοδήποτε εργοδότη ή εργοδοτική οργάνωση και όχι μόνο από τον εργοδότη ή την εργοδοτική οργάνωση οι οποίοι αποτελούν τον κοινωνικό αντίπαλο του συγκεκριμένου σωματείου).

Όπως επισημαίνεται στο πόρισμα, «σε κάθε περίπτωση, η δεσπόζουσα εν προκειμένω ιδιότητα των ΕΛ.ΤΑ. είναι αυτή του εργοδότη‐κοινωνικού αντιπάλου της Π.Ο.Σ.Τ. και, υπό την ιδιότητα αυτή, είναι απολύτως απαγορευμένη από τις ειρημμένες διατάξεις οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση του Σωματείου από την εταιρεία».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην έκθεση, η παρακράτηση από τον μισθό των εργαζομένων των ΕΛ.ΤΑ. οιωνδήποτε συνδικαλιστικών εισφορών υπέρ της ΠΟΣΤ και η απόδοσή τους απευθείας σε αυτήν είναι αντισυνταγματική, παράνομη και καταχρηστική.

Όσον αφορά την διάθεση υπαλλήλων των ΕΛΤΑ στην ΠΟΣΤ για εργασία, η οποία δεν προβλέπεται στον Υπηρεσιακό Οργανισμό της εταιρείας είναι, κατά τον κ. Ρακιντζή, παράνομη.

Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.