Σημεία και τέρατα ανακάλυψε στα ΕΛΤΑ ο Λ. Ρακιντζής

First published: 24th August 2011

Περίπου 16 εκατομμύρια ευρώ εισέπραξαν οι συνδικαλιστές στα ΕΛΤΑ το διάστημα 1999-2010 όμως, ουδείς γνωρίζει που «πήγαν τα λεφτά». Κι αυτό επειδή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), της οποίας η δράση επιδοτούνταν από τα ΕΛΤΑ, προτιμούσε -εξάλλου δεν ήταν αναγκασμένη- να μην δίνει λογαριασμό για το πώς διαχειρίζεται τα μεγάλα χρηματικά ποσά που κάθε χρόνο κατέληγαν στα ταμεία της.

Η έκθεση για την ΔΕΚΟ του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή που παρουσιάζει το Capital.gr αποκαλύπτει -επιβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμα του Κεφαλαίου- το «μεγάλο φαγοπότι» που ελάμβανε χώρα τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία στην κρατική εταιρεία.

Είχε λαμβάνειν

Η ΠΟΣΤ, είχε διασφαλίσει, μέσω των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, σταθερή ροή εσόδων που στηριζόταν στην είσπραξη επιχορηγήσεων από τα ΕΛΤΑ και των εισφορών των μελών στα πρωτοβάθμια σωματεία ταχυδρομικών. Το ύψος των εισφορών των υπαλλήλων διαμορφώνεται σε μηνιαία βάση από 8,03 έως 14,89 ευρώ, βάσει του μισθολογικού κλιμάκιου.

Έτσι οι ενισχύσεις που είχαν καταβληθεί στην ΠΟΣΤ από το 1999 έως το 2009 ανέρχονται στα 4,1 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο της μηνιαίας παρακρατούμενης συνδρομής των εργαζομένων υπέρ ΠΟΣΤ διαμορφώθηκε κατά το ίδιο διάστημα στα 11,7 εκατ. ευρώ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.