Στο τιμόνι της ΕΥΔΑΠ ο σύντροφος της Ρένας Δούρου;

First published: 7th May 2015

 

Ο μαθηματικός Γιάννης Μπενίσης, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον κλάδο των φωτοβολταϊκών φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση του Capital.gr, ότι θα αποτελέσει την πρόταση του Δημοσίου για τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΥΔΑΠ στην προγραμματισμένη γενική συνέλευση μετόχων της επόμενης Τετάρτης.

Ο κ. Μπενίσης είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας ΑΥΓΗ και διαθέτει μία ακόμη ιδιότητα που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την επιχειρηματολογία όσων κατηγορούν την κυβέρνηση για οικογενειοκρατία.

Είναι κατά την τελευταία πενταετία ο σύντροφος της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, με την φερόμενη τοποθέτησή του στη θέση του διευθυντή του γραφείου της να έχει ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για το ζήτημα η κα Δούρου έχει αναφέρει ότι ο κ. Μπενίσης δεν έχει διοριστεί στην Περιφέρεια, επικαλούμενη την ανυπαρξία σχετικού ΦΕΚ.

Πάντως, στην ΕΥΔΑΠ εάν προχωρήσει η πρόταση του κ. Μπενίση για την ανάληψη καθηκόντων διευθύνοντα συμβούλου – θέση για την οποία προβλέπεται μηνιαία αποζημίωση της τάξης των 3.000 ευρώ – εγείρεται-για πολλοστή φορά στις 110 πρώτες ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ – ζήτημα αναξιοκρατικών διορισμών “ημετέρων”.

Όπως επισημαίνεται στο βιογραφικό του, ο κ. Μπενίσης “έχει αναπτύξει έντονη αντιδικτατορική δράση, ενώ συμμετείχε στην ίδρυση του ενιαίου Συνασπισμού και στα κινήματα πόλης. Είναι από τους πρώτους που ασχολήθηκε με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συγκεκριμένα τα φωτοβολταϊκά”.

Το Μάρτιο του 2014 όταν η φράση της Ρένας Δούρου “για τους αντιμνημονιακούς που μαζεύουν αλλιώς τα σκουπίδια” είχε προκαλέσει συζητήσεις, ο ίδιος με άρθρο του στον ιστότοπο ecoleft έδωσε τη δική του ερμηνεία μιλώντας για “παπαγαλάκια” και “μονταζιέρες”.

Αλλαγή σκυτάλης

Σε κάθε περίπτωση, την Τετάρτη το “τιμόνι” της εισηγμένης εταιρείας θα αλλάξει χέρια και ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Αντώνης Βαρθολομαίος-μένει να φανεί εάν θα είναι ο κ. Μπενίσης- όπως και η συνολική σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, θα αντικατασταθούν με προσφιλή στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρόσωπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή διοίκηση της εταιρείας έχει απορρίψει το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών για μεταφορά ποσού της τάξης των 150 εκατ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα ύψους 230 εκατ. ευρώ. Ως εκ τούτου ενδιαφέρον θα έχει εάν η νέα ηγεσία της εισηγμένης θα κάνει δεκτό το συγκεκριμένο αίτημα.

Η ΕΥΔΑΠ, που διαθέτει κεφαλαιοποίηση 564 εκατ. ευρώ, έχει αποφασίσει τη διανομή μερίσματος ύψους 0,20 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί στο 50% της κερδοφορίας της, με ποσοστό 9,99% του μετοχικού κεφαλαίου της να ελέγχει ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος John Paulson.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.