ΟΣΕ: Πολύ σκληρά για να πεθάνουν τα golden boys

Έγγραφο – φωτιά αποκαλύπτει ότι ακόμη και σήμερα στον ΟΣΕ και συγκεκριμένα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την θυγατρική εταιρεία παροχής σιδηροδρομικών μεταφορών, αποφασίζονται προσλήψεις στελεχών με αστρονομικές απολαβές.

Σύμφωνα με το ντοκουμέντο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα το Capital.gr, τον περασμένο Αύγουστο, το διοικητικό συμβούλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενέκρινε την πρόσληψη, για διάστημα ενός χρόνου, εσωτερικού ελεγκτή με μηνιαίες μικτές απολαβές, ύψους 5.300 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση (85/5/05-08-2010), το διοικητικό συμβούλιο της θυγατρικής του ΟΣΕ ενέκρινε τους όρους σύμβασης παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών εσωτερικού ελεγκτή, σύμφωνα με την από 20/07/2010 απόφαση της πρώτης επαναληπτικής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Μάλιστα, η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο του δ.σ. και διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού, Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο να υπογράψει τη σχετική σύμβαση του ελεγκτή.

Η υπόθεση αποκτά διαστάσεις, καθώς η συγκεκριμένη πρόσληψη πραγματοποιείται σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη και μάλιστα στον πιο ζημιογόνο δημόσιο οργανισμό της Ευρώπης. Το έλλειμμά του αγγίζει σήμερα το 4% του εγχώριου Εθνικού Ακαθάριστου Προϊόντος και οι συσσωρευμένες ζημιές ανέρχονται στα 10 δισ. ευρώ.

Επίσης, η συγκεκριμένη απόφαση του δ.σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκαλεί σωρεία αντιδράσεων εκ μέρους των εργαζομένων της εταιρείας, μεγάλο μέρος των οποίων πολύ σύντομα θα δουν την πόρτα εξόδου.

Απάντηση

Ζητήσαμε να επικοινωνήσουμε με την Πηνελόπη Οικονομοπούλου, την γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου που υπογράφει την απόφαση, όπως και με τον Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, ο οποίος εξουσιοδοτείται να υπογράψει τη σύμβαση του εσωτερικού ελεγκτή προκειμένου να εξηγήσουν το σκεπτικό της απόφασης. Απάντηση ωστόσο δεν δόθηκε, με αποτέλεσμα η «επίσημη» τοποθέτηση της εταιρείας να διατυπωθεί από συνεργάτη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που χειρίζεται τα θέματα δημοσίων σχέσεων και επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.