Συνταξιούχοι πιάνουν δουλειά στον ΟΣΕ

Από ένα… «παραθυράκι» του Νόμου 3697/2008 (για την ενίσχυση της διαφάνειας του Κρατικού Προϋπολογισμού) η διοίκηση του πολύπαθου ΟΣΕ τοποθέτησε τέσσερις μηχανικούς – συνταξιούχους σιδηροδρομικούς σε διευθυντικές θέσεις του οργανισμού.

Η εξέλιξη αυτή δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στην ΔΕΚΟ, καθώς οι συνταξιούχοι που επαναπροσλαμβάνονται στον ΟΣΕ είχαν υποβάλλει άρον-άρον τις παραιτήσεις τους από τον περασμένο χειμώνα. Η αιτία; Για να γλυτώσουν το νέο εργασιακό καθεστώς που τέθηκε σε ισχύ στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων από την πρώτη Ιανουαρίου.

Με απόλυτη νομιμότητα

Η διοίκηση του ΟΣΕ «θωράκισε» νομικά τις προσλήψεις των συνταξιούχων στηριζόμενη στο άρθρο 33, παρ. 6 του Ν.3697/2008: «Οι θέσεις διευθυντών και γενικών διευθυντών στις ΔΕΚΟ στελεχώνονται με εξειδικευμένα διοικητικά στελέχη είτε από το προσωπικό της δημόσιας εταιρείας είτε εκτός αυτού με σύναψη σύμβασης ορισμένου χρόνου μέχρι τριετούς διάρκειας».

Ωστόσο, πόσο αξιοκρατική και διαφανής είναι η διαδικασία αυτή, όταν διπλωματούχοι μηχανικοί που περιμένουν την προαγωγή τους από το 2006, παίρνουν -αναγκαστικά- το δρόμο της μετάταξης, όπως καταγγέλει ο Σύλλογός τους;

Για το θέμα κατέθεσαν την περασμένη Παρασκευή επερώτησή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν «ήδη από αρχές Φεβρουαρίου είχε τεθεί από τη Διεύθυνση προσωπικού το θέμα κάλυψης των τεσσάρων κενών θέσεων Διευθυντών μηχανικών με τους ίδιους που κατείχαν τη θέση και είχαν συνταξιοδοτηθεί, πλην ενός –επίσης συνταξιούχου– που θα κάλυπτε την 4η θέση, με επίκληση του επείγοντος χαρακτήρα της στελέχωσης, λόγω ανάγκης εφαρμογής του Ν. 3891/2010.

Μέχρι όμως την 14η και την 28η Φεβρουαρίου, οπότε και εγκρίθηκαν οι πληρώσεις των θέσεων, υπήρχε μεγάλο χρονικό περιθώριο για την κάλυψή τους, μέσω προκήρυξης. Η διοίκηση αξιοποιώντας το Ν.3429/2005 (σ.σ.: το άρθρο 33 του Ν.3697/2008 είναι συμπληρωματικό), παρέκαμψε τους πιθανούς ενδιαφερομένους για τις θέσεις, χωρίς να δώσει ίσες ευκαιρίες απέναντι σε εν ενεργεία διπλωματούχους μηχανικούς, με τα αντίστοιχα προσόντα, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους».

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.