Χατζημαρκάκης:Η Ελλάδα δεν μπορεί να πορευτεί με τους σημερινούς πολιτικούς

First published: 11th May 2011

Ο Ευρωβουλευτής του κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας Γιώργος Χατζημαρκάκης ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών που προτιμούν τα έργα. Και το απέδειξε έμπρακτα, φέρνοντας στην Κρήτη τον Edwin Kohl πρόεδρο της “Mia Εlectric GmbH” και τον Jeroen Haberland διευθύνοντα σύμβουλο της “Circadian Solar”, τους επικεφαλής δύο γερμανικών εταιρειών που αναζητούν νέες αγορές για την υλοποίηση μιας σημαντικής «πράσινης» επένδυσης.
Ο κ. Χατζημαρκάκης σε συνέντευξή του στο Capital.gr εξηγεί το σκεπτικό της πρωτοβουλίας του, επισημαίνει ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στις «πράσινες» τουριστικές αναπτύξεις και τονίζει ότι η Ελλάδα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες. Αναφερόμενος στην ελληνική κρίση, ξεκαθαρίζει ότι η χώρα δεν μπορεί να πορευτεί με το σημερινό πολιτικό σύστημα και γι’ αυτό απαιτούνται νέα πρόσωπα με μεγάλη εμπειρία στο εξωτερικό.

– Κύριε Χατζημαρκάκη, οι Γερμανοί και τα ΜΜΕ της χώρας ασκούν ιδιαίτερα αυστηρή κριτική στα κακώς κείμενα της Ελλάδας. Δεν μοιάζει κάπως αντιφατικό Γερμανοί επιχειρηματίες να έρχονται στην Κρήτη για να επενδύσουν;

Δεν είναι όλοι οι Γερμανοί το ίδιο. Η κριτική που ασκείται σχετίζεται με την πολιτική ηγεσία, η οποία λαμβάνει υπόψη όσα γράφουν τα «κίτρινα» φύλλα και τις τάσεις που επικρατούν. Οι επενδυτές που επισκέφτηκαν προχθές την Κρήτη κοιτάζουν μακριά, δεν σκέφτονται την ψήφο. Γνωρίζουν ότι μία χώρα σε κρίση παρουσιάζει μεγάλες ευκαιρίες και επιθυμούν να κάνουν το άλμα προς το μέλλον. Η εικόνα που σχημάτισε ο επενδυτής είναι πολύ θετική, απαιτείται όμως μία οργανωμένη προσπάθεια από την πολιτεία.Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν θα λάμβανε χώρα, χωρίς την δική μου παρέμβαση. Στην Ελλάδα δηλαδή απουσιάζουν οι παράγοντες που βρίσκονται εντός συστήματος και λειτουργούν συντονισμένα. Έχουμε πολλά λόγια, αλλά λίγα αποτελέσματα.
Ποιο είναι το σκεπτικό της σχεδιαζόμενης επένδυσης;

Η Ελλάδα έχει πολύ φως, το οποίο δεν αξιοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ο κ. Kohl είναι ιδιοκτήτης της “Mia Εlectric GmbH”, μίας εταιρείας που ήδη έχει φτιάξει τα πρώτα 100 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ προγραμματίζεται ο διπλασιασμός της παραγωγής της. Η Κρήτη είναι ιδανική για να υποδεχθεί μια επένδυση κατασκευής φωτοβολταικών για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.