Εκατοντάδες εκατομμύρια χάνει το Δημόσιο από τις Πολεοδομίες

First published: 24th May 2011

Τη στιγμή που το οικονομικό επιτελείο αναζητά μεθόδους για να αποφύγει το χρεοστάσιο, οι πολεοδομίες παραμένουν μία από τις μεγαλύτερες εστίες διαφθοράς, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να χάνει έσοδα εκατομμυρίων ευρώ. Το χειρότερο όλων είναι ότι με το νομοσχέδιο «Καλλικράτης» -σύμφωνα με το οποίο έως το τέλος του έτους οι αρμοδιότητες των πολεοδομιών μεταφέρονται στους Δήμους- η διακίνηση μαύρου χρήματος εκτιμάται ότι θα εκτοξευτεί.

«Πριν το νομοσχέδιο Καλλικράτης την αρμοδιότητα των πολεοδομιών είχαν οι Νομαρχίες και όσοι Δήμοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις μπορούσαν να δημιουργήσουν πολεοδομικό γραφείο. Πλέον μέχρι τις 31/12/2011 η αρμοδιότητα των πολεοδομιών μεταφέρεται στους Δήμους, γεγονός που συνεπάγεται ότι οι πελατειακές σχέσεις και η διαφθορά θα γιγαντωθούν» επισημαίνει στο Capital.gr ο πρόεδρος του συλλόγου πολιτικών μηχανικών Ελλάδας Νίκος Ζυγούρης.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.