“Σβήσε – γράψε” με την απελευθέρωση των ταξί

First published: 4th July 2011

Καμία απολύτως ισχύ δεν θα έχει το Προεδρικό Διάταγμα για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί που είχε δώσει στην δημοσιότητα η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, πριν από περίπου ένα μήνα.

Στο πλαίσιο δημοσιογραφικής ενημέρωσης, ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης, ανέφερε ότι το Προεδρικό Διάταγμα που προέβλεπε την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί αποκλείοντας την έκδοση νέων αδειών, τουλάχιστον σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αποσύρεται.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στο πλαίσιο της απελευθέρωσης του κλάδου θα προβλέπεται η έκδοση νέων αδειών ταξί.

Έτσι σήμερα, όσοι υποβάλουν αίτηση στις κατά τόπους Περιφέρειες για να υπαχθούν στο νέο καθεστώς απελευθερωμένης λειτουργίας των ταξί – ξεκίνησε από 2 Ιουλίου λόγω έναρξης ισχύος της κοινοτικής οδηγίας- θα ενημερωθούν εντός τριμήνου για τις νέες προϋποθέσεις και όρους για την έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας στον κλάδο των ταξί.

Στην ουσία, ο κ. Ραγκούσης ανατρέπει όσα διαβεβαίωναν μέχρι σήμερα τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών – αλλά και ο ίδιος ο  πρώην υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας -για τη μη έκδοση νέων αδειών ταξί, δεδομένου ότι μόνο στην Αττική κυκλοφορούν περισσότερα από 14.000 ταξί.

Με τον τρόπο αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Ραγκουσης, ο κλάδος των ταξί θα οδηγηθεί σε πλήρη απελευθέρωση, με την αγορά να ρυθμίζει πόσοι παίκτες στον εν λόγω κλάδο θα υπάρχουν και θα μπορούν να επιβιώσουν.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.