Από τι κρίνεται το μέλλον της On Telecoms

First published: 3rd September 2014

Σε διάστημα περίπου δύο μηνών θα γίνει γνωστό εάν ο… διακόπτης παραμείνει στο ON για την On Telecoms, την εταιρεία τηλεπικοινωνιών που εμφανίζει -δύσκολα διαχειρίσιμες- συσσωρευμένες ζημιές ύψους 300 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, χθες, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών εκδίκασε την αίτηση για επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης και εξέδωσε προσωρινή διαταγή προστασίας της εταιρείας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η εταιρεία έχει καταλήξει με το 76,5% των πιστωτών της σε συμφωνία εξυγίανσης που προβλέπει την μετοχοποίηση ενός μεγάλου μέρους των οφειλών της. Σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 106 του Πτωχευτικού Δικαίου, η εταιρεία υπέβαλε προς επικύρωση στη δικαιοσύνη τη συμφωνία εξυγίανσης με στόχο να παραμείνει βιώσιμη. Η έκδοση της κρίσιμης απόφασης αναμένεται έως το τέλος Οκτωβρίου.

Στόχος της συμφωνίας εξυγίανσης, όπως πληροφορείται το Capital.gr, είναι να εξυγιανθούν τα χρηματοοικονομικά μεγέθη της On Telecoms που καταβάλει, σε ετήσια βάση, τόκους ύψους 6-7 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, η εταιρεία διατηρεί στον ΟΤΕ ληξιπρόθεσμες οφειλές της τάξης του 1 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ προβλέπει ότι κατά τη φετινή χρονιά θα εμφανίσει κύκλο εργασιών 18-20 εκατ. ευρώ.

Η συνδρομητική βάση της On Telecoms-Vivodi (η δεύτερη εξαγοράστηκε από την On Telecoms το 2009) είναι μικρή και αποτελείται από 50.000 συνδέσεις, ενώ η διάσωσή της εταιρείας θα επιτρέψει τη διασφάλιση περίπου 200 θέσεων εργασίας.

Το 2013, οπότε δημοσιοποιήθηκαν οι τελευταίες οικονομικές καταστάσεις, η On Telecoms παρουσίασε κύκλο εργασιών 25,8 εκατ. ευρώ (από 39,7 εκατ.), ζημιές 21,7 εκατ. ευρώ, αρνητικά ίδια κεφάλαια 75,8 εκατ. ευρώ και σύνολο υποχρεώσεων 102,9 εκατ. ευρώ.

Η On Telecoms υπήρξε η πρώτη εταιρεία που προσέφερε υπηρεσίες Triple Play (τηλεφωνίας, internet και ψηφιακής τηλεόρασης (IPTV) στην Ελλάδα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.