Κατασχέθηκε το εργοστάσιο της Neoset στο Βασιλικό

First published: 29th April 2013

Σε πλειστηριασμό βγαίνει το οικόπεδο της Neoset στο Βασιλικό Ευβοίας, σύμφωνα με την έκθεση του δικαστικού επιμελητή («αναγκαστικής κατάσχεσης βιομηχανικού ακινήτου μετά των επ’αυτού κτισμάτων») που αποκαλύπτει σήμερα το Capital.gr. Η εξέλιξη έρχεται ως συνέπεια της απόρριψης -τέλη 2012- του αιτήματος της επιπλοποιίας για λήψη προσωρινών μέτρων.

Λόγω οφειλής της τάξης των 15.100 ευρώ σε πιστωτή της Neoset, οι δικαστικοί επιμελητές προχώρησαν, πριν από περίπου μία εβδομάδα, στην κατάσχεση του οικοπέδου της Neoset, που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Λέπουρων, στο Βασιλικό Χαλκίδας.

Το οικόπεδο, όπου βρίσκονται τα εργοστάσια μελαμίνης και ξύλου, είναι έκτασης 120 στρεμμάτων και έχει εκτιμηθεί προς 30 εκατ. ευρώ.

Θα τεθεί σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς 20 εκατ. ευρώ στις πέντε Ιουνίου.

Δεδομένου του ύψους του αρχικού τιμήματος, αλλά και του κραχ της αγοράς ακινήτων, το ερώτημα που τίθεται είναι, εάν θα βρεθεί αγοραστής. Στο Βασιλικό Ευβοίας, εξάλλου, βρίσκεται και η μονάδα της εταιρείας ξύλου Shelman, η λειτουργία της οποίας διεκόπη τον περασμένο Φεβρουάριο.

Την ίδια στιγμή, την περασμένη Πέμπτη το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας ζήτησε την παρέμβαση την Αστυνομικής Διεύθυνσης και του Τμήματος Κοινωνικής Επιθεώρησης Ευβοίας, καθώς ο πρώην διευθυντής του εργοστασίου «με τη συνδρομή ομάδας ανθρώπων» προσπάθησε να «αδειάσει» το εργοστάσιο.

Σε αδιέξοδο

Εάν ο πλειστηριασμός του ακινήτου στεφθεί με επιτυχία, τα χρήματα θα καταλήξουν σε πιστωτές, αλλά και στο προσωπικό της Neoset, το οποίο παραμένει απλήρωτο τους τελευταίους οκτώ μήνες. Η εταιρεία οφείλει συνολικά περισσότερα από 872,2 χιλιάδες ευρώ σε περισσότερους από 300 εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα, οι οφειλές της επιπλοποιΐας στις 31/10/2012 ανέρχονταν στα 58,5 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό η Neoset χρωστά 11,5 εκατ. ευρώ (βραχυπρόθεσμος δανεισμός) σε τρεις μεγάλες τράπεζες και περισσότερα από 42 εκατ. ευρώ σε μεγάλο αριθμό τραπεζών (μακροπρόθεσμα δάνεια).

Οφείλει επίσης, περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ σε δεκάδες προμηθευτές και πιστωτές, μεταξύ άλλων, σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εταιρείες μεταφορών, ενοικίασης αυτοκινήτων και τηλεπικοινωνιών.

Χρωστά επίσης, 658,1 χιλιάδες ευρώ στο Δημόσιο, όπως και περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της Neoset Κωνσταντίνος Αλεξανδράκης, τέλη Φεβρουαρίου, ενημέρωνε τους εργαζομένους της εταιρείας δεν έχει καταστεί εφικτή η εξεύρεση λύσης.

Τι βγαίνει «στο σφυρί»

Το οικόπεδο στο Βασιλικό, σύμφωνα με την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης, αποτελείται από:

-μια άρτια και οικοδομήσιμη ενιαία αγροτική έκταση 58,8 στρεμμάτων, η οποία είναι εκτός σχεδίου πόλης αλλά εντός ζώνης οικιστικού ελέγχου

– ένα άρτιο και οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο περίπου δύο στρεμμάτων, εκτός σχεδίου πόλεως και ορίων οικισμού και εντός ζώνης σχεδίου και ζώνης οικιστικού ελέγχου

– ένα άρτιο και οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο 60,1 στρεμμάτων, εκτός σχεδίου και εντός ζώνης οικιστικού ελέγχου. Σε αυτό βρίσκεται διώροφο κτήριο γραφείων και υποσταθμός

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.