Ποιοι εμποδίζουν την αξιοποίηση του ελληνικού ορυκτού πλούτου

First published: 6th April 2010

Μικροπολιτικά συμφέροντα και αδράνεια της κρατικής μηχανής κρατούν «παγιδευμένη» τουλάχιστον κατά την τελευταία δεκαετία την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας. Τη διαπίστωση αυτή συμμερίζονται επενδυτές, ακαδημαϊκοί και πολιτικοί όλων των παρατάξεων που συμμετείχαν χθες στο πρώτο διεθνές συνέδριο για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας. Την ίδια στιγμή, σε αναμονή βρίσκονται ακόμη οι επικεφαλής των ξένων εταιρειών που επιχειρούν να μετατρέψουν τα εκατομμύρια ουγκιών χρυσού του ελληνικού υπεδάφους σε πηγή πλούτου και οι οποίοι, όπως δηλώνουν στο Capital.gr, είναι έτοιμοι να επενδύσουν σημαντικά ποσά στο εγχείρημά τους.

Η Μαργαρίτα Καραβασίλη, ειδική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, ανέφερε στο χθεσινό συνέδριο ότι ένας από τους λόγους που τα projects χρυσού βρίσκονται στον «αέρα» είναι ότι διαχρονικά η ελληνική πολιτεία δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει τους κατάλληλους μηχανισμούς που θα ελέγχουν ότι τηρούνται όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ επενδυτών και Δημοσίου… Αποτέλεσμα; Επενδυτικά σχέδια καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων, την στιγμή που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.