Καμία πρόοδος δεν υπήρξε στο φλερτ των Γάλλων

First published: 29th October 2010

Καμία πρόοδος δεν υπήρξε στο φλερτ των Γάλλων

Καμία πρόοδος δεν υπήρξε στο φλερτ των Γάλλων για την προς ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κατά τη διάρκεια του χθεσινού γεύματος εργασίας του υπουργού Υποδομών, Δ. Ρέππα και του ομολόγου του Dominique Bussereau στο Παρίσι. Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται ο δανεισμός προς τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος, ο οποίος έχει λαμβάνειν, μέσω νέου ομολογιακού δανείου, 800 εκατ. ευρώ.

Διερεύνηση προθέσεων

Αμιγώς διερευνητικό χαρακτήρα είχε η χθεσινή συνάντηση των Δ. Ρέππα και D. Bussereau, στην οποία συμμετείχαν οι πρόεδροι του ΟΣΕ, Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, της ΕΡΓΟΣΕ, Ιωάννης Πετρόπουλος, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΙΣΥ, Βασίλειος Τσιαμαντής.

Από το γεύμα εργασίας δεν έλειπαν οι επικεφαλής των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF, του κολοσσού Astom (υποδομές ενέργειας και μεταφορών), της RFF (υποδομές γαλλικών σιδηροδρόμων) και του ομίλου Systra (οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές).

Η συνάντηση διήρκεσε λιγότερο από δύο ώρες και δεν βρέθηκε ούτε στα «ψιλά» των γαλλικών ηλεκτρονικών, τουλάχιστον, μέσων ενημέρωσης. Ενδεχομένως δικαιολογημένα, καθώς Έλληνες και Γάλλοι δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένο «οδικό χάρτη» για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μέσω της πώλησης ποσοστού ίσου ή μεγαλύτερου του 49% της εταιρείας.

Αντίθετα, όπως ανέφερε ο κ. Ρέππας, μετά το τέλος της συνάντησης, τα δύο υπουργεία θα βρίσκονται σε «ανοικτή γραμμή», ώστε οι Γάλλοι σε διάστημα περίπου τριών μηνών να έχουν μία πλήρη εικόνα για τον ΟΣΕ.

Ιδιαίτερη σημασία για την πορεία των επαφών των δύο πλευρών έχει το γεγονός ότι ο Bussereau

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.