Η αποστροφή για την παράδοση της ελ. σημαίας στην Μέρκελ που ξέχασε ο κ.Τσίπρας

First published: 28th July 2013

Τι πραγματικά είπε ο Αλέξης Τσίπρας τον Ιούνιο του 2012; 

Η βασική αφορμή για την οποία ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας διέκοψε εκνευρισμένος τη συνέντευξη με τον Γερμανό δημοσιογράφο της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) Michael Martens υπήρξε η ερώτηση:

Τον Ιούνιο του 2012 είπατε ότι τα κυβερνητικά κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στην Ανγκελα Μέρκελ. Έτσι, τουλάχιστον, μεταφέρθηκαν οι δηλώσεις σας από τα ΜΜΕ. Μπορείτε να εξηγήσετε τι σήμαινε αυτό;

Im Juni 2012 sagten Sie, (die Regierungsparteien) Nea Dimokratia und Pasok hätten „die griechische Flagge erniedrigt und an Angela Merkel ausgeliefert“. So sind Sie zumindest von Medien zitiert worden. Können Sie erläutern, was das bedeutete? (η σχετική ερώτηση του Martens).

Όπως προκύπτει από το κείμενο της προεκλογικής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, τον Ιούνιο του 2012, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε:

Λεηλάτησαν την Ελλάδα. Και, μετά, υπέστειλαν την ελληνική σημαία. Και την παρέδωσαν στην Άνγκελα Μέρκελ.”

Παρόλ’ αυτά, στη συνέντευξη, που δεν δημοσιεύθηκε, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι δεν θυμάται να δήλωσε κάτι σχετικό, σύμφωνα με όσα αναδημοσιεύει το Βήμα:

«Τον Ιούνιο;» ερωτά ο κ. Τσίπρας.

«Τον Ιούνιο του 2012 είπατε, σύμφωνα με την “Καθημερινή”, ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στη Μέρκελ. Αν πρόκειται για ακριβή μεταφορά -κάτι που δεν το γνωρίζω- τι σήμαινε;» επαναλαμβάνει ο δημοσιογράφος.

«Δεν θυμάμαι να έχω πει κάτι τέτοιο» απαντά ο Αλέξης Τσίπρας.

Im Juni?”

Im Juni 2012 sagten Sie, laut (der Athener Zeitung) „Kathimerini“, dass Pasok und Nea Dimokratia die griechische Flagge erniedrigt und an Angela Merkel ausgeliefert hätten. Wenn das ein korrektes Zitat ist, was ich natürlich nicht weiß – was bedeutete es?

Ich kann mich nicht daran erinnern, so etwas je gesagt zu haben.” (η στιχομυθία του Martens με τον Α.Τσίπρα, όπως δημοσιεύθηκε στην FAZ)

Το ρεπορτάζ του Michael Martens όπως δημοσιεύθηκε στην  Frankfurter Allgemeine Zeitung
Το ρεπορτάζ του Michael Martens όπως δημοσιεύθηκε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung

Η προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα τον Ιούνιο του 2012

Η μαγνητοσκοπημένη προεκλογική ομιλία Τσίπρα (στο 15:00 διατυπώνεται η επίμαχη αποστροφή)

Το κείμενο της προεκλογικής ομιλίας του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:

“Πολίτες της Αθήνας, Ελληνίδες, Έλληνες,

Αυτή είναι η συγκέντρωση της νίκης. Νίκη της Δημοκρατίας. Της αξιοπρέπειας. Της ελπίδας. Της ευθύνης. Νίκη της αλλαγής. Νίκη της Ελλάδας. Την Κυριακή η Ελλάδα αλλάζει. Αφήνει πίσω της τον φόβο. Αφήνει πίσω της την ανασφάλεια. Αφήνει πίσω της εκείνους που προσπάθησαν να δηλητηριάσουν τον ελληνικό λαό με τον φόβο και την ανασφάλεια. Τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο. Αφήνει πίσω της τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που έκαναν σημαία τους το ψέμα. Για να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό. Για να κλέψουν ψήφους. Μόνο με τον φόβο. Γιατί δεν έχουν τίποτα να προτείνουν στον λαό, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

Μόνον τον φόβο του καταστροφικού Μνημονίου. Τι άλλο θα μπορούσαν να πουν, άλλωστε; Οι δυο τους κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια. Μόνοι τους κατάντησαν έτσι αυτόν τον τόπο. Μήτρα τους, η διαφθορά. Μήτρα τους, η διαπλοκή. Μήτρα τους, η καταστροφή. Λεηλάτησαν την Ελλάδα.

Και, μετά, υπέστειλαν την ελληνική σημαία. Και την παρέδωσαν στην Άνγκελα Μέρκελ.

Αλλά ο λαός μας δεν φοβήθηκε τους φοβισμένος και τους ένοχους. Τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο. Δεν λύγισε. Δεν τους παρέδωσε την αξιοπρέπειά του.

Και με την ψήφο του την Κυριακή, με την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, γυρίζει την πλάτη του στα δύο κόμματα της χρεωκοπίας. Στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ. Στα δύο κόμματα του Μνημονίου της χρεωκοπίας και της δραχμής. Ανοίγει ο λαός μας την Κυριακή το βήμα του στο μέλλον. Παίρνει τις τύχες του στα χέρια του. Ο λαός μας, με την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ανοίγει τους δρόμους της Ιστορίας στη μεγάλη αλλαγή. Στη νέα Ελλάδα. Με δημοκρατία. Με δικαιοσύνη. Με ασφάλεια. Με σταθερότητα. Με αξιοπρέπεια. Με κράτος δικαίου. Στη μεγάλη αλλαγή που αρχίζει τη Δευτέρα. Με την κυβέρνηση του λαού. Με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Έχουμε την αυτοπεποίθηση της ήρεμης δύναμης

Από τη Δευτέρα η Ελλάδα παίρνει μπρος. Ξαναρχίζει να δουλεύει. Με αισιοδοξία και ασφάλεια. Με ηρεμία, σοβαρότητα, στιβαρότητα και ευθύνη. Χωρίς αιφνιδιασμούς. Χωρίς εκπλήξεις. Χωρίς δεύτερες σκέψεις. Έχουμε την αυτοπεποίθηση της ήρεμης δύναμης. Που ξέρει, θέλει και μπορεί ν’ αλλάξει τη μοίρα του λαού και του τόπου. Τη Δευτέρα αρχίζει μια νέα εποχή. Η εποχή των μεγάλων αλλαγών και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων. Τη Δευτέρα γίνεται οριστικά παρελθόν το χρεωκοπημένο Μνημόνιο. Τη Δευτέρα αρχίζει η νέα εποχή της ανάπτυξης και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα και στους απανταχού κερδοσκόπους. Τη Δευτέρα μην ποντάρετε τα λεφτά σας στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Εσείς θα χάσετε.

Πολίτες της Αθήνας, Ελληνίδες, Έλληνες, εμείς, ό,τι σας λέμε σήμερα, αυτό θα κάνουμε αύριο. Δεν θα σας διαψεύσουμε. Δεν θα σας προδώσουμε. Γι’ αυτό, στο κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής, στο δημοψήφισμα για το Μνημόνιο, με το μόνο πραγματικό δίλημμα, με το δίλημμα ζωής, “Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ”, η απάντηση είναι μία και μοναδική: ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Στο μόνο πραγματικό δίλημμα εξουσίας: Μνημονιακή συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ ή αντιμνημονιακή προοδευτική κυβέρνηση, η απάντηση είναι μία και μοναδική: Αντιμνημονιακή κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Κυβέρνηση της νέας μεταπολίτευσης. Κυβέρνηση του λαού. Με πυρήνα τον ισχυρό και παντοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Ακόμα κι αν την Κυριακή είμαστε αυτοδύναμοι, τη Δευτέρα θα συνεργαστούμε. Δεν θα συμμετάσχουμε, όμως, σε καμία κυβέρνηση που θα μεταλλάξει την αντιμνημονιακή ψήφο του λαού σε μνημονιακή πολιτική. Που θα παγιδεύσει τον λαό. Δεν υπάρχει οικουμενική του Μνημονίου. Με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει ούτε ως δήθεν κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, εθνικής ενότητας ή εθνικής συνευθύνης. Δηλαδή, κυβέρνηση εθνικής συνενοχής. Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους υπεύθυνους και υπόλογους για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδας.

Διαπραγμάτευση νίκης στην Ευρώπη

Γι’ αυτό, το μόνο πραγματικό δίλημμα εξουσίας την Κυριακή είναι: Ή Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Ή Ν.Δ. ή Δημοκρατία. Γι’ αυτό, ισχυρή και καθαρή εντολή εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Εντολή ελπίδας και ευθύνης. Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Αυτοδύναμος λαός.

Την Κυριακή ψηφίζουμε και με το βλέμμα στην Ισπανία. Διαπραγματεύτηκε και πέτυχε. Ευρωπαϊκή οικονομική στήριξη. Χωρίς Μνημόνιο δημοσιονομικής προσαρμογής. Παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών. Χωρίς Μνημόνιο, παραμένει στο ευρώ. Γι’ αυτό εμείς λέμε: Όχι στο Μνημόνιο της χρεωκοπίας. Ναι στο ευρώ με ένα Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης, που θα ανασυγκροτήσει την οικονομία και να προστατέψει τον λαό από τη χρεωκοπία. Εμείς λέμε: Διαπραγμάτευση νίκης στην Ευρώπη για τον λαό και τον τόπο. Για το καλό του λαού. Για το καλό της Ευρώπης. Για το καλό των λαών της Ευρώπης. Με τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην κυβέρνηση, με τον λαό στην εξουσία.

Την Κυριακή δεν αναμετράται απλά και μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ με το πολιτικό κατεστημένο του Μνημονίου. Με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Αναμετράται ο λαός με τη ζωή του. Αναμετράται ο λαός με τη μοίρα του. Αναμετράται η Ελλάδα των λίγων με την Ελλάδα των πολλών. Η Ελλάδα της ολιγαρχίας με την Ελλάδα της Δημοκρατίας.

Στις 6 Μαΐου άνοιξε ο δρόμος

Πολίτες της Αθήνας, στις 6 Μαΐου ο λαός μας άνοιξε το πρώτο πέρασμα στη νέα μεταπολίτευση. Στην ανατροπή του φαύλου δικομματισμού στην Ελλάδα, στη μεγάλη αλλαγή στην Ευρώπη. Γιατί, πράγματι, η Ευρώπη του Ιουνίου είναι διαφορετική από την Ευρώπη του Μαΐου. Το πολιτικό κλίμα έχει αλλάξει. Αυτό ανησυχεί τις συντηρητικές πολιτικές ηγεσίες της, που ευδοκιμούν με την καλλιέργεια του φόβου και της ανασφάλειας. Αυτό φοβάται η κυρία Μέρκελ. Και με το δίκιο της. Ότι η αλλαγή στην Ευρώπη θα συμπαρασύρει και την ίδια. Αυτό φοβάται ο κ. Σαμαράς. Και με το δίκιο του. Ότι δεσμεύτηκε με την υπογραφή του σε μια Ευρώπη που φεύγει. Και ότι η αλλαγή στην Ευρώπη θα συμπαρασύρει κι αυτόν τη Κυριακή στην Ελλάδα. Ότι τη Δευτέρα θα είναι ο ίδιος και τα κόμματα του Μνημονίου παρελθόν για τον τόπο. Ο κ. Σαμαράς εγγυήθηκε την Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ που φεύγει. Εμείς εγγυόμαστε την Ευρώπη που έρχεται. Γινόμαστε μαζί με τον λαό μας οι πλαστουργοί του καινούργιου. Ανοίγουμε τον δρόμο στην ελπίδα. Προς όφελος του λαού και του τόπου. Στις 6 Μαΐου, ο λαός μας, με την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, έφερε τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα. Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση στην Ευρώπη για το τέλος των Μνημονίων της λιτότητας. Οι φοβισμένοι και παραδομένοι ηγέτες των κομμάτων του Μνημονίου κατάλαβαν ότι ο μεγαλύτερος και πιο αληθινός φόβος τους είναι η οργή και η κρίση του λαού.

Και γι’ αυτό προσπαθούν τώρα με νύχια και με δόντια να εξωτερικεύσουν τον φόβο τους. Να τον μεταφέρουν στον ίδιο τον λαό. Να τον κάνουν εργαλείο χειραγώγησης του λαού. Αυτοί που μας φοβούνται προσπαθούν τώρα να μας φοβίσουν. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος θέλουν έναν λαό φοβισμένο, υποτακτικό, κλεισμένο στο καβούκι του, να υπομένει τη δυστυχία. Σε λάθος λαό απευθύνονται. Ο λαός μας δεν λύγισε και δεν παραδόθηκε στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του. Τη σημαία της αξιοπρέπειας και της κυριαρχίας του δεν την υπέστειλε ποτέ. Ακόμα και όταν στη χώρα μπήκαν κατακτητές. Δε θα την υποστείλει ούτε τώρα, όπως ο κ. Σαμαράς στο τηλεοπτικό του σποτ. Δεν θα υποστείλει τη σημαία του αγώνα της αξιοπρέπειας και της κυριαρχίας του για να δικαιώσει τις υπογραφές του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου, στο δεύτερο Μνημόνιο.

Έχουν ψηφίσει νέα μέτρα λιτότητας

Όσο και αν θέλουν να το κρύψουν, εμείς τους υπενθυμίζουμε το Μνημόνιο που δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν. Διότι υπέγραψαν: Ότι είναι διατεθειμένοι να πάρουν οποιαδήποτε πρόσθετα μέτρα για την εφαρμογή του Μνημονίου. Νέα μέτρα λιτότητας, ύψους πολύ πάνω από τα αρχικά 11,6 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014, αμέσως μετά τις εκλογές.

Που περιλαμβάνουν:

– Απολύσεις 150.000 εργαζομένων στο Δημόσιο έως το 2015. 15.000 μέσα στο 2012.

– Νέα μείωση στους μισθούς του Δημοσίου.

– Παραπέρα μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

– Νέα μείωση των κύριων συντάξεων, των επικουρικών συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων.

– Νέα μείωση στο εφάπαξ, της τάξης του 30%.

– Νέα μείωση της δαπάνης για φάρμακα κατά 1 δισ. ευρώ.

– Αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στο κόστος των φαρμάκων που συνταγογραφούνται στα βιβλιάρια υγείας.

– Αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στο κόστος της νοσοκομειακής περίθαλψης.

– Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ και των φοροαπαλλαγών για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας και τις ιατρικές δαπάνες.

– Κατάργηση του σημερινού, χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.

– Αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από 1 ευρώ το λίτρο στο 1,40 τον Οκτώβριο.

– Αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

– Αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων των δημόσιων μέσων μεταφοράς.

Όχι στο Μνημόνιο, ναι στο ευρώ

Τα ψέματα τελείωσαν. Τώρα πια ξέρετε. Μόνον η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ την Κυριακή ανοίγει από τη Δευτέρα νέες δυνατότητες για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Τώρα πια ξέρετε. Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μπορεί να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά στην Ευρώπη. Για τα συμφέροντα του λαού και του τόπου. Γιατί εμείς από την αρχή είχαμε πει: «Όχι στο Μνημόνιο, ναι στο ευρώ». Δεν είχαμε ταυτίσει το Μνημόνιο με το ευρώ. Οι εξελίξεις στην Ευρώπη εμάς δικαιώνουν. Και, επιπλέον, εμείς δεν έχουμε υπογράψει κανένα Μνημόνιο. Εμάς μας δεσμεύει η λαϊκή εντολή. Γι’ αυτό μόνον εμείς είμαστε αξιόπιστοι διαπραγματευτές για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Γιατί μόνον εμείς δεν είμαστε δεδομένοι. Άλλωστε, εμάς δεν μας κρατάει κανείς στο χέρι. Γιατί εμείς δεν είμαστε στις λίστες του κυρίου Χριστοφοράκου. Δεν υπήρξαμε και δεν είμαστε τρόφιμοι της Siemens. Και ποιος ξέρει και ποιων άλλων πολυεθνικών κολοσσών και εγχώριων επιχειρηματικών συμφερόντων. Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, που διεκδικούν την ψήφο σας, είναι και δεδομένοι και δεμένοι. Και θα δέσουν την Ελλάδα, ακόμα πιο σφιχτά, στο άρμα της καταστροφής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την ασφάλεια

Πολίτες της Αθήνας, τώρα πια ξέρετε. Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ εγγυάται την πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα της χώρας. Την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι η μόνη πολιτική δύναμη εξουσίας που εκφράζει αταλάντευτα τη συντριπτική αντιμνημονιακή πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Και μόνον ο ισχυρός στη Βουλή και στον λαό ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ την Κυριακή μπορεί να μετασχηματίσει αυτήν την τεράστια κοινωνική πλειοψηφία σε πολιτική και κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα κυβερνήσει από τη Δευτέρα με τον λαό, για τον λαό. Αντίθετα, η Ν.Δ. είναι το κόμμα της αστάθειας και της ανασφάλειας. Γιατί έχει εγγυηθεί το Μνημόνιο. Έχει εγγυηθεί, δηλαδή, τη διαρκή αντιπαράθεσή της με την αντιμνημονιακή κοινωνική πλειοψηφία. Τη σύγκρουσή της με τον λαό. Έχει εγγυηθεί την καταστροφή και το χάος. Τη χρεωκοπία και τη δραχμή.

Αλλά τι ακριβώς εννοεί ο κ. Σαμαράς όταν μιλάει για την ασφάλεια του πολίτη; Εννοεί την ασφάλεια του Μνημονίου από τους διαδηλωτές. Από τις αντιδράσεις του λαού που ξέρει ότι θα προκαλέσει η μνημονιακή πολιτική του. Όχι από τους κλέφτες και τους εγκληματίες. Γι’ αυτό και πρότεινε έναν χολυγουντιανό δωδεκάλογο για την ασφάλεια. Με ελικόπτερα και μάνικες. Με ενισχυμένα ΜΑΤ. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την καθημερινή ασφάλεια του πολίτη; Με το μικρό και το μεγάλο και οργανωμένο έγκλημα που ακμάζουν; Εμείς εγγυόμαστε την ατομική ασφάλεια του πολίτη. Γιατί θα ανασχεδιάσουμε την κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού των Σωμάτων Ασφαλείας. Και θα αποκαταστήσουμε την οικονομική και επαγγελματική αξιοπρέπειά τους. Θα αποσύρουμε τους πολυάριθμους αστυνομικούς, με τους οποίους οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ γέμισαν τα υπουργεία και τη Βουλή. Για την πελατειακή εξυπηρέτηση ημετέρων. Θα τους αποσύρουμε από την προστασία μεγαλοδημοσιογράφων και μεγαλοεπιχειρηματιών. Από την πελατειακή αλληλοκάλυψη της διαπλοκής. Και θα τους στείλουμε στα άδεια αστυνομικά τμήματα. Στις γειτονιές και στους δρόμους. Για την πραγματική προστασία του πολίτη και της περιουσίας του. Εμείς δεν θα κυνηγάμε τους διαδηλωτές, αλλά τους ληστές. Γι’ αυτό μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μπορεί να εγγυηθεί την ατομική ασφάλεια του πολίτη. Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησαν και απέτυχαν να εγγυηθούν την ασφάλεια του ελληνικού λαού. Και τη θυμήθηκαν προεκλογικά. Για να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για τη δική τους παταγώδη αποτυχία.

Εγκληματική σπέκουλα για τη δραχμή

Πολίτες της Αθήνας, τώρα πια ξέρετε. Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ εγγυάται τις καταθέσεις του ελληνικού λαού. Γιατί θα απαλλάξει τον τόπο από το Μνημόνιο. Που εξανέμισε τις καταθέσεις του μισθωτού και του συνταξιούχου, γιατί τους ανάγκασε να χρησιμοποιούν την αποταμίευση μιας ζωής για την καθημερινή επιβίωση. Και τώρα, με θράσος και αυθάδεια, κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Για τη δική τους ανευθυνότητα. Με τα συνεχή χτυπήματα κάτω από τη μέση. Όχι σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Αλλά σε βάρος του λαού και της οικονομικής σταθερότητας του τόπου. Σε όλη την προεκλογική περίοδο, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ εξώθησαν με κάθε τρόπο τους απλούς πολίτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες. Όχι μόνον με την ανεύθυνη και εγκληματική σπέκουλα για τη δραχμή, αλλά και με άλλους τρόπους, στο όριο της νομιμότητας. Εμείς, δύναμη σταθερότητας και υπευθυνότητας, ερχόμαστε για να εγγυηθούμε τις καταθέσεις και τον μόχθο της ζωής του απλού πολίτη. Δεν τις εγγυάται ο κ. Σαμαράς, που δεν τις σεβάστηκε προεκλογικά και που μετεκλογικά θα τις εκμηδενίσει με το Μνημόνιο που θα εφαρμόσει. Που έσπειρε την ανασφάλεια και τον πανικό για να ψηφοθηρήσει. Που διέσυρε ό,τι είχε απομείνει από τη διεθνή εικόνα και αξιοπιστία της χώρας. Ό,τι είχε απομείνει από τον τουρισμό και το εισαγωγικό εμπόριο. Ολοκλήρωσε το χάος του Μνημονίου, για το οποίο είναι συνυπεύθυνος, με τη μαύρη προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας. Θύμα στο βωμό της ιδιοτέλειάς του η Ελλάδα. Για να μη χάσουν την εξουσία αυτοί που έχουν κάνει αυτοσκοπό τους την εξουσία. Αυτοί που έριξαν τον τόπο στα βράχια και μετά τον εγκατέλειψαν. Για να ξανάρθουν και να συνεχίσουν το πλιάτσικο. Τα σκάνδαλα των σκανδάλων. Τη Siemens. Τα δομημένα ομόλογα. Τους θυμόμαστε όμως. Δεν είμαστε ούτε αφελείς ούτε φοβισμένοι ούτε λωτοφάγοι. Θα το διακινδυνεύσουμε; Θα διακινδυνεύσουμε να έχουμε τον κ. Σαμαρά με την υπερσυντηρητική του ατζέντα και τους ακροδεξιούς του συνεργάτες στη κυβέρνηση του τόπου; Να εμπιστευτούμε ένα κόμμα του οποίου ο επικεφαλής της καμπάνιας αποκαλεί τη Χρυσή Αυγή αδελφό κόμμα; Να εμπιστευτούμε για μία ακόμα φορά τον κ. Σαμαρά, την κ. Μπακογιάννη και τον ακροδεξιό τους περίγυρο; Που χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, χωρίς την παραμικρή συγνώμη, απειλούν να μας ξανακυβερνήσουν. Να μας ξανασώσουν. Για να συνεχίσουν το πλιάτσικο. Για να γυρίζουν την Ελλάδα στις μαύρες εποχές του διχασμού.

Ψηφίζουμε για το μέλλον

Πολίτες της Αθήνας, τώρα πια ξέρετε. Και απευθύνομαι στους ηλικιωμένους ανθρώπους. Τους λέω. Ψηφίστε για το μέλλον. Για τα παιδιά και τα εγγόνια σας. Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ εγγυάται τις συντάξεις του ελληνικού λαού. Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ τις θυσίασαν στο Μνημόνιο. Τις πετσόκοψαν και ετοιμάζονται να το ξανακάνουν. Λήστεψαν τα ταμεία με τα δομημένα ομόλογα, λήστεψαν τα ταμεία με το PSI και ετοιμάζονται τώρα να τα αποτελειώσουν συνεχίζοντας το Μνημόνιο. Τολμούν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος να απευθύνονται στους συνταξιούχους; Αλλά και όχι μόνον στους συνταξιούχους. Παραδίδουν μια χώρα σε συνθήκες κραχ στην υγεία. Όχι μόνο στη διάθεση των φαρμάκων. Αλλά και στη νοσοκομειακή περίθαλψη. Αυτή τη στιγμή, κλείνουν τμήματα νοσοκομείων. Ακυρώνονται χειρουργεία. Εγγυόμαστε ότι την πρώτη κιόλας μέρα που θα αναλάβουμε τα νέα καθήκοντα που θα μας εμπιστευτεί ο κυρίαρχος λαός, θα εργαστούμε για να διοχετεύσουμε τους αναγκαίους πόρους στην υγεία και στον ΕΟΠΥΥ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ εγγυάται το τέλος της διαφθοράς

Πολίτες της Αθήνας, τώρα πια ξέρετε. Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ εγγυάται το τέλος της διαφθοράς και της διαπλοκής. Γιατί εμείς δεν είμαστε συστατικό στοιχείο του παλιού πολιτικού συστήματος, που τράφηκε από τη διαφθορά και έθρεψε τη διαπλοκή. Γι’ αυτό εμείς εγγυόμαστε τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και το κράτος δικαίου. Γιατί αυτό είναι το οξυγόνο μας στην ασφυξία που θέλει να μας προκαλέσει η διαπλοκή. Από Δευτέρα, τέλος στην ασυδοσία. Το πάρτι τελείωσε. Κανόνες για όλους. Για τους εθνικούς εργολάβους, για τους εθνικούς προμηθευτές, για τους καναλάρχες. Θα πληρώσουν, επιτέλους, για πρώτη φορά, για τη χρήση των δημόσιων συχνοτήτων. Η μόνη βεβαιότητα που θα χαθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην εξουσία είναι η βεβαιότητα της πολιτικής ασυλίας αυτών που έφεραν τη χώρα ώς εδώ. Από Δευτέρα, τελειώνουμε οριστικά με τις μίζες. Με την κλεπτοκρατία. Το κράτος επιστρέφει στον λαό. Όχι στα κόμματα, στα κυκλώματα και στους εργολάβους.

Πολίτες της Αθήνας, τώρα ξέρετε ποιοι είναι οι πραγματικοί φορομπήχτες. Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Έχετε δει τα χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα για τα μειωμένα εισοδήματα του 2011. Και έχουν το θράσος, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, να κατηγορούν εμάς για τη φορολογική πολιτική μας. Που αίρει τις φορολογικές αδικίες. Που τερματίζει τη φορολογική ασυλία της διαπλοκής. Που φορολογεί τον πλούτο, όχι τη φτώχεια. Ανακουφίζει τη μεσαία τάξη, δεν της δίνει τη χαριστική βολή, όπως οι φορομπήχτες, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

Αντικατάσταση Μνημονίου από νέο Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης

Πολίτες της Αθήνας, Ελληνίδες, Έλληνες, την Κυριακή, με την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ο λαός ανοίγει το κεφάλαιο της νέας μεταπολίτευσης στην Ιστορία της Ελλάδας. Τη Δευτέρα σχηματίζουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν. Και κάνουμε, όλες και όλοι μαζί, μια νέα αρχή. Ενωμένοι – όχι διαιρεμένοι. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας και εγγυόμαστε μια σταθερή, ασφαλή και δίκαιη πορεία για τον λαό και τον τόπο, μέσα στην Ευρωζώνη. Αποκαθιστούμε τη διεθνή αξιοπιστία και το διεθνές κύρος της χώρας. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε την ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας σε όλους τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς. Αντικαθιστούμε το αναποτελεσματικό Μνημόνιο με Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης. Ένα σχέδιο για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο της χώρας από την κρίση. Για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότησή της. Για τον οικολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας. Έτσι εγγυόμαστε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας και αποκαθιστούμε το δικαίωμα της ελληνικής οικογένειας, κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Στην αξιοπρεπή διαβίωση, την ασφαλή εργασία και τη δίκαιη αμοιβή. Στην αξιοπρεπή σύνταξη για τα γηρατειά και την περίθαλψη, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας και κατακτά η νεολαία μας προοπτική στην πατρίδα της. Μέλλον και ζωή. Εδώ. Όχι στην ξενιτειά. Δεν θα τους χαρίσουμε τη χώρα μας. Αυτή η χώρα ανήκει στη νέα γενιά και σε όλο τον λαό. Όχι στους πιστωτές. Αλλά για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα, για να έχει ο τόπος τη Δευτέρα κυβέρνηση του λαού, αντιμνημονιακή προοδευτική κυβέρνηση, με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, κάθε νέα, κάθε νέος, την Κυριακή στην κάλπη. Την Κυριακή ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Για να μην ψηφίσουν οι άλλοι για εκείνους. Γιατί, πρώτα και πάνω απ’ όλα, την Κυριακή η δική τους ζωή κρίνεται.

Από τη Δευτέρα δουλειά για τη νέα Ελλάδα

Πολίτες της Αθήνας, φίλες και φίλοι, ονειρευόμαστε μια καλύτερη ζωή. Και είναι δικαίωμά μας να το κάνουμε. Να το διεκδικούμε. Και να το απαιτούμε. Σε αυτές τις εκλογές θέλουμε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Ακούγονται, πια, σ’ όλη την Ελλάδα οι καμπάνες της μεγάλης, της ιστορικής αλλαγής που έρχεται. Γιατί η ελπίδα νίκησε τον φόβο. Γιατί κανένας και τίποτα δεν μπορούν να σταματήσουν έναν λαό αποφασισμένο να πάρει τη ζωή του στα χέρια του. Γιατί κανένας και τίποτα δεν μπορούν να σταματήσουν έναν λαό αποφασισμένο ν’ αλλάξει τη μοίρα του. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ενώνεται ο λαός με τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Για να σταματήσουν την καταστροφή. Ενώνεται ο λαός με τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Για ν’ ανοίξουν τις μεγάλες λεωφόρους της Δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας. Ο κ. Σαμαράς και το συνονθύλευμα των άκρων που έχει κάνει τη Ν.Δ., το συνονθύλευμα των ακραίων δεξιών και των ακραίων νεοφιλελεύθερων, διχάζουν τον λαό. Με διαχωριστικές γραμμές από τη δεκαετία του ’50. Με τα συνθήματα της ΕΡΕ. Ενώ την Κυριακή κρίνεται το Μνημόνιο. Η νέα διαχωριστική γραμμή. Η διαχωριστική γραμμή της σημερινής, πραγματικής ζωής μας. Εμείς ενώνουμε τον λαό.

Καλούμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Ανεξάρτητα από την κομματική προτίμησή τους στο παρελθόν. Ανεξάρτητα από την ψήφο τους στις 6 Μαΐου. Χωρίς προκαταλήψεις και με μοναδικό γνώμονα το δικό τους συμφέρον. Το συμφέρον των παιδιών τους και το συμφέρον του τόπου. Να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο πατριωτικής και δημοκρατικής ενότητας που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Να συσπειρωθούν στο ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο κυβερνητικό πρόγραμμά μας, για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση. Να εμπιστευτούν τα άξια και έντιμα στελέχη μας, με ένσημα στον στίβο της ζωής, που θα το εφαρμόσουν.

Από τη Δευτέρα, όλες και όλοι μαζί. Με τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Με την αντιμνημονιακή προοδευτική κυβέρνηση για τη νέα Ελλάδα. Από τη Δευτέρα, δουλειά για τη νέα Ελλάδα. Με την Ευρώπη και στο ευρώ. Με ασφάλεια και σταθερότητα. Με αυτοπεποίθηση και στιβαρότητα. Με υπευθυνότητα. Κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα. Για μας. Για τα παιδιά μας. Για τη Δημοκρατία. Για την Ελλάδα. Για την Ευρώπη των λαών. Γεια σας και με τη νίκη. Μάχη σπίτι με σπίτι, φίλο με φίλο, ψήφο με ψήφο ώς την Κυριακή. Κινητοποίηση για τη μεγάλη νίκη. Για την ιστορική ανατροπή.”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.