Ο Νίκος Σηφουνάκης και ο… διπλοθεσίτης παπάς

First published: 11th October 2011

Με μία ανακοίνωση 667 λέξεων ο Νίκος Σηφουνάκης γνωστοποιεί στους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Περιβάλλοντος ότι ενημέρωσε τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών… όπως αυτά ερευνήσουν την περίπτωση διπλοθεσίτη ιερέα που ο ίδιος «ανακάλυψε» σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Λήμνο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος σχολιάζει στην -αν μη τι άλλο- πρωτότυπη ανακοίνωσή του ότι:

«στην 99η επέτειο απελευθέρωσης της ακριτικής νήσου Λήμνου, μετά το πέρας της δοξολογίας στην Μητρόπολη του νησιού, κάποιος ιερέας ονόματι Νικόλαος Καλογιάννης, ενώπιον πολιτών, βουλευτών, τοπικών αρχών και πιστών, καλούσε με πύρινο λόγο το λαό να εξεγερθεί:

· Ενάντια στο καθεστώς της «υποτέλειας»

· Ενάντια στην Ευρώπη που «ρουφά» το αίμα του ελληνικού ορθόδοξου λαού και απεργάζεται δεινά και αιχμαλωσία του φρονήματος του, όπως έπραξε το 1453 που μας παρέδωσαν στους Τούρκους!!!

· Ενάντια στην ντόπια «κατοχική» κυβέρνηση και την ξένη τροϊκανή πολιτική εξουσία σηκώνοντας δυνατά το χέρι εναντίον τους, να εκδιωχθούν με κάθε τρόπο.»

«Πληροφορήθηκα» σημειώνει ο κ. Σηφουνάκης ότι «ο συγκεκριμένος ιερέας είναι διπλοθεσίτης και λαμβάνει δυο μισθούς από το κράτος το οποίο κατά τα άλλα καταγγέλλει! Εκείνον του ιερέα – χωρίς όμως να έχει ενορία για να προσφέρει τις υποτιθέμενες υπηρεσίες του- και εκείνον του καθηγητή, σε Γυμνάσιο του νησιού».

«Ενημέρωσα τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών, προκειμένου να ελέγξουν τα σχετικά με τον κύριο ιερέα» καταλήγει ο αρμόδιος υπουργός.

Ωστόσο, ως φαίνεται, ο κ. Σηφουνάκης που έδωσε εντολή να «ερευνηθεί» η περίπτωση του συγκεκριμένου παπά αγνοεί ότι 9 στους 10 ιερείς σε όλη την Ελλάδα είναι ταυτόχρονα δάσκαλοι ή καθηγητές…

Το χειρότερο όλων είναι ότι η «πύρινη» ανακοίνωση Σηφουνάκη περί «πολιτικαντισμού και ποπουλισμού» έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την σιγή ιχθύος που τηρεί ο ίδιος σχετικά

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.