Μία ετεροχρονισμένη απάντηση

First published: 27th December 2011

Τι κι αν η κατάρτιση του κτηματολογίου που αποτελεί προαπαιτούμενο για την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων στην Ελλάδα παραμένει ακόμη σε εμβρυακό στάδιο; Τι κι αν οι δασικοί χάρτες κυρώνονται με ρυθμούς χελώνας;

Τι κι αν επί των ημερών του Νίκου Σηφουνάκη στο υπουργείο Υποδομών ελάμβανε χώρα στα ΕΛΤΑ το «μεγάλο φαγοπότι» με επιχορηγήσεις που δίνονταν από τη διοίκηση της εταιρείας προς τους συνδικαλιστές, οι οποίες χρησιμοποιούνταν για να «κλείνονται» διακοπές σε ξενοδοχεία του ομίλου Δασκαλαντωνάκη;

Ο κ. Σηφουνάκης αγνοεί τα παραπάνω «καυτά» ζητήματα που εντάσσονται στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του και με ανακοίνωσή του επιλέγει να τοποθετηθεί σχετικά με την υπόθεση προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ.

«Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες εξελίξεις, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος επισημαίνει:

«Τέσσερα χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου του Βατοπεδίου δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη. Ένα από τα μεγάλα θέματα στα οποία πρέπει να δρομολογηθούν διαδικασίες εκσυγχρονισμού είναι η επιτάχυνση στην απονομή της και είναι ενθαρρυντικό ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης εργάζεται γι΄αυτό. Ο λαός μας, που έμεινε άφωνος από την μετατροπή του «περιβολιού της Παναγιάς» σε οίκο χρηματιστηρίου πιστεύοντας στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, βλέπει με αισιοδοξία ότι το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται με την απόφαση προφυλάκισης του «Ηγουμένου» του σκανδάλου και επιθυμεί το μαχαίρι να φθάσει στο κόκαλο.

– Να ξεδιπλωθούν όλες οι πτυχές του, όπως το παράπλευρο σκάνδαλο που αναδείχθηκε από τη εξεταστική επιτροπή της Βουλής και έχει ήδη επιληφθεί η δικαιοσύνη και αφορά τις χρηματοδοτήσεις από την Τράπεζα Marfin.

– Να υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος των εμπλεκομένων εταιρειών – φάντασμα και ξεπλύματος μαύρου χρήματος όπως η περιβόητη Rassadel».

Σε κάθε περίπτωση είναι οξύμωρο ο κ. Σηφουνάκης να ζητάει να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο για την υπόθεση του σκανδάλου του Βατοπεδίου, την στιγμή που τηρεί σιγήν ιχθύος αναφορικά με το κρατικό χρήμα που εισέπραξε ο όμιλος Grecotel -ιδιοκτησίας της συζύγου του κ. Σηφουνάκη- στο πλαίσιο των επιδοτούμενων διακοπών των ταχυδρομικών. Υπόθεση που δημιουργεί μείζονος σημασίας ηθικό ζήτημα-και όχι μόνο- για τον υπουργό.

Η απάντηση του κ. Σηφουνάκη

Κύριοι,
με αφορμή το σημερινό (27.12.2011) δημοσίευμά σας με τίτλο «Σηφουνάκης μαινόμενος… για Βατοπέδι», ο Αναπλητωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης, επισημαίνει τα εξής:

«Η δήλωση μου, 27.12.2011, για το Σκάνδαλο Βατοπεδίου υπήρξε σαφής και γίνεται κατανοητό ότι ενοχλεί όσους ενεπλάκησαν και προς το παρόν βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Επειδή σήμερα στο site σας αφήνεται υπονοούμενα, περί ΕΛΤΑ, οικογενειακές επιχειρήσεις της συζύγου μου και επιχορηγήσεις που υπήρξαν κατά την διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Υποδομών, σας γνωρίζω ότι ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε απόφαση μου χρηματοδότησης για κανένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Ως εκ τούτου η όποια πληροφόρησή σας είναι ανακριβής και επειδή και στο παρελθόν δημοσιεύσατε την ίδια πληροφορία, εάν συνεχίσετε να αναμεταδίδετε ψευδείς πληροφορίες θα με αναγκάσετε να προβώ στα νόμιμα».

Απάντηση Συντάκτη

Κύριε Σηφουνάκη, δεν είχαμε πρόθεση να θίξουμε την τιμή και την αξιοπρέπειά σας. Το μόνο που κάναμε ήταν να αναπαράγουμε το ρεπορτάζ της 24 Αυγούστου για το πόρισμα Ρακιντζή. Ελπίζουμε να μην διαψεύδετε το περιεχόμενό του τόσο καιρό μετά από την δημοσιοποίησή του.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.